Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Питер Чулу и Sermalo група на Факултету техничких наука у Чачку

16. 05. 2024

Питер Чулу, предузетник и оснивач Sermalo групе, чије су основне области рада истраживање тржишта, дигитални маркетинг и људски ресурси, одржао је у среду, 15. маја 2024. године предавање на Факултету техничких наука у Чачку. 
 
 
Рођен у Африци (Малави), одрастао у Великој Британији, где је стекао универзитетску диплому и направио прве пословне кораке, Питер Чулу је визионар који поседује изузетан баланс персоналних вештина и отворене комуникације. Његов модеран приступ бизнису довео га је и до Србије, где је засновао и породицу и проширио своје пословање. Sermalo група данас у свом саставу има осам компанија које послују у потпуно различитим секторима.
 
 
У препуном амфитеатру где су били присутни студенти и запослени на факултету, Чулу је говорио о најбољим начинима за презентацију сопственог бренда, оптимизацији свих услова који су потребни за пословни успех, као и персоналним особинама лидера. Његова јединствена предност је двострука перспектива, имајући у виду да је одрастао у Британији, а сада живи у Србији, тако да је у могућности да разуме и сагледа различите приступе пословним подухватима и све ситуације са којима се можете сусрести на свом каријерном путу.  Предавач је говорио и о тајнама успешног јавног наступа, захтевима које послодавци данас имају, али и о културолошким разликама и неопходности интеркултуралне комуникације на глобалном пословном тржишту. 
После завршетка предавања, студенти су били изузетно мотивисани да госту постављају питања, а његов непосредан начин одговарања уз примере из личног искуства их је заинтересовао и подстакао да многе ствари и потенцијалне проблеме посматрају из различитих перспектива.
 
 
Ово предавање је организовано у оквиру наставе енглеског језика на иницијативу др Лене Тице, доцента на факултету, а уз подршку Иновационог инкубатора Факултета техничких наука у Чачку, који је договорио проширење сарадње са Sermalo групом.