Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Питер Чулу и Sermalo група на Факултету техничких наука у Чачку

16. 05. 2024

Петер Чулу, предузетник и оснивач Сермало Групе, одржао је предавање на Факултету техничких наука у Чачку у среду, 15. маја 2024. Рођен у Африци (Малави) и одрастао у Великој Британији, где је стекао универзитетску диплому и започео своје прве пословне кораке, Петер Чулу је визионар са изузетним међуљудским вештинама и отвореном комуникацијом. Његов савремен приступ пословању довео га је до Србије, где је основао породицу и проширио своје пословне активности. Данас Сермало Група обухвата осам компанија које послују у потпуно различитим секторима.
 
 
Предавач је у свом предавању говорио о најбољим праксама за представљање сопственог бренда, оптимизацији услова за пословни успех и личним особинама лидера. Његова јединствена предност лежи у двострукој перспективи, будући да је одрастао у Британији, а сада живи у Србији, што му омогућава да разуме и сагледа различите приступе пословним подухватима и ситуацијама са којима се можете сусрести на свом каријерном путу. Такође је дотакао тајне успешног јавног наступа, захтеве које послодавци данас имају, али и културне разлике и неопходност међукултуралне комуникације на глобалном пословном тржишту.
 
 
Након завршетка предавања, студенти су били изузетно мотивисани да постављају питања госту, а његов непосредан начин одговарања, уз примере из личног искуства, их је заинтересовао и подстакао да разматрају многе ствари и потенцијалне проблеме из различитих перспектива.
 
 
Ово предавање је организовано у оквиру наставе енглеског језика, иницирано од стране др Лене Тице, доцента на факултету, уз подршку Иновационог инкубатора Факултета техничких наука у Чачку, који је омогућио проширење сарадње са Сермало Групом, с циљем преноса знања и искуства студентима, стицања додатних компетенције кроз активности Иновационог инкубатора.