Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Предавање о сајбер безбедности

1. 07. 2024

На Факултету техничких наука у Чачку одржано је, у уторак, 25. јуна, предавање на тему сајбер безбедности. Предавању су присуствовали запослени и студентии због изузетног значаја ове теме у данашњем образовном и пословном окружењу.
 
 
Предавач Марко Елазар је директор компаније Nova Defense, која је специјализована за пружање cybersecurity услуга. После математичке гимназије и Електротехничког факултета, своје образовање је наставио у Израелу, на Technion Institutе за технологију. Са преко 10 година искуства у овој области, препознат је као један од водећих стручњака у индустрији. Као страствени заговорник континуираног учења и усавршавања, често држи предавања и радионице на ову тему, јер сматра да је сајбер безбедност у данашње време веома важна .
Елазар се осврнуо на појам и значај безбедности у реалном и сајбер окружењу. У дигиталном свету претње су присутне дужи временски период, а неки напади никада и не буду пријављени, тако да не постоји реална статистика о учесталости. Сајбер напади су сада све чешћи и све више људи и компанија су потенцијално изложени тој врсти опасности. 
У Nova Defense верују да је безбедан интернет могућ.  Пружа се подршка корисницима кроз иновативна решења, уз знање и искуство осталих сигурносних оперативних центара и партнера широм света. Сарађују и пружају подршку  бројним компанијама као што су Palo Alto Networks, IBM, Cisco, Fortinet  и многе друге. У сарадњи са њима, компанија ради на креирању безбеднијег окружења за све кориснике. Марко Елазар каже:
- Нашим корисницима пружамо услуге детекције и анализе претњи, услуге раног упозорења и уочавања претњи, мониторинг мреже током целог дана, креирање и управљање сигурним мрежама, бавимо се и дигиталном форензиком, тестирањем рањивости система, симулације напада и низом додатних услуга, а све у циљу креирања безбедног дигиталног окружења за наше кориснике.
Предавање је завршено постављањем питања публике и адекватним објашњењима и одговорима.