Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Пријемни испит на Факултету техничких наука у Чачку

2. 07. 2024

На Факултету техничких наука у Чачку  1. и 2. јула 2024. године одржан је пријемни испит за основне академске и основне струковне студије. Будући студенти препознали су квалитет образовања које нуди Факултет техничких наука у Чачку , па  је пријемни испит полагао велики број кандидата из свих градова Србије, али и земаља у окружењу. У зависности од студијског програма за који су се определили, кандидати су полагали пријемни испит из једног од седам понуђених предмета- Математика, Информатика, Физика, Основни електротехнике, Организација, Тест знања и Тест стручног знања из текстилних технологија.
 
 
Ове године места има за 542 бруцоша, од чега је 430 буџетских места, a интересовање кандидата је једнако распоређено за све студијске програме основних академских и струковних студија. Прелиминарне ранг листе биће објављене на дан пријемног испита до 20 часова, а упис студената је од 8. јула по утврђеном распореду који је истакнут на сајту Факултета техничких наука у Чачку. 
 
Већ неколико година уназад на Факултету техничких наука у Чачку одржава се бесплатна припремна настава и пробни пријемни испит, који су дали резултате. Бележи се изразито бољи резултати и пласман кандидата који су похађали припрему наставу и полагали пробни пријемни испит. Након тога, имали су још могућности и времена да своја знања употпуне како би резултати на пријемном испиту били задовољавајући и како би кандидати могли да се упишу на жељени студијски програм.