Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

У Београду отворен Међународни сајам технике и техничких достигнућа

14. 05. 2013

Међународни сајам технике и техничких достигнућа, на ком учествује више од 600 излагача из 22 земље, међу којима и Факултет техничких наука у Чачку, отворен је у понедељак на Београдском сајму и трајаће до 17. маја.

Факултет техничких наука на 57. Сајму технике представља резултате истраживања пројеката финансираних од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Представљено је пет пројеката са девет техничка решења на којима су ангажовани професори и истраживачи Факултета техничких наука у Чачку. Приказани су пројекти из програма Технолошког развоја ТР 35037, ТР 33016, ТР 35017 и ТР 32043 и пројекат из програма основних истраживања ОИ 172057.

 

Sajam tehnike FTN Cacak

 

На Сајму је изложена електромагнетна кочница за контролисано оптерећивање електричних мотора снага до 7,5 кw. Кочница је конструисана и израђена у Лабораторији за електричне машине, погоне и регулацију у сарадњи са Саобраћајно-машинском школом у Чачку и Техничким ремонтним заводом.Представљен је и иновациони пројекат који се реализује преко Иновационог центра Машинског факултета у Београду, на коме су били ангажовани професори чачанског Факултета. На Сајму је изложено више од 200 новитета, од којих је 77 технолошких новости научних организација и институција под окриљем Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, као и 124 новитета осталих излагача.

 

Sajam tehnike 2013