Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ЧАЧАНСКИ ФТН ДОМАЋИН 57. КОНФЕРЕНЦИЈЕ ETRAN

6. 06. 2013

Од 3. до 6. јуна 2013. године на Златибору је одржана 57. Конференција „ETRAN“, чији је домаћин био Факултет техничких наука у Чачку и суорганизацију Друштва за ETRAN и Електротехничког факултета у Београду. Покровитељ конференције је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. На Конференцији је учествовало више од хиљади аутора и коаутора који су презентовали више од 300 научних и стручних радова из области електронике, телекомуникација, рачунарства, аутоматике  и нуклеарне технике. Током четвородневног скупа одржано је 16 секција, пет округлих столова, одржана је годишња Скупштина Друштва за ETRAN и награђен је 21 млади истраживач.

Predsedavajuci

Конференцију је свечано отворио декан ФТН у Чачку проф. др Јерослав Живанић и председница Националног савета за науку и технолошки развој проф. др Вера Дондур. У свом обраћању декан Живанић је  потсетио да је чачански ФТН четврти пут домаћин овог важног скупа и нагласио да је континуирано окупљање професора универзитета, истраживача са института, младих истраживача и представника привреде у области електротехнике на тој традиционалној манифестацији од изузетног значаја и за науку и за привредни развој Србије, јер су, како је навео,  нашој држави потребни памет, знање и искуство, а основна улога ETRAN-а је управо да развија струку  и да утиче на привредни развој.

 

Председница Националног савета за науку и технолошки развој проф. др Вера Дондур  је указала стање науке и технолошког развоја у Србији, наводећи да се у појединим областима у односу на број становника поједини статистички параметри не разликују битније од стања у државама Европске уније.

 Nacionalni savet

У име Града Чачка, свечаном отварању је присуствовао заменик градоначелника Раденко Луковић.

 

На конференцији се традиционално награђују млади истраживачи који су  за своје истраживачке и научне резултате објављене на ETRAN-у у 2012. години добили признања. Једна од добитница признања за 2012. годину из области нових материјала је и асистенткиња ФТН-а у Чачку мр Јелена Пуреновић.

Dobitnica priznanja

-Поред тога што је добијање признања на овако важном научно стручном скупу за мене велика част, признање је својеврсни подстицај за моје будуће усавршавање, с обзиром да ћу ускоро завршити докторску дисертацију. Такође, повезивање са колегама који се баве  истраживањем материјала и размена искустава са њима је драгоцена за рад сваког истраживача.- рекла је мр Јелена Пуреновић