Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

"Старт ИТ караван" на ФТН

5. 12. 2013

У оквиру пројекта „Старт ИТ“ који реализује Управа за Дигиталну Агенду (која делује у саставу републичког Министарства трговине и телекомуникација), у организацији Научно технолошког парка  Чачак и суорганизацију Факултета техничких наука у Чачку у уторак, 3. децембра 2013. г. на ФТН одржана су предавања намењена младим стручњацима и студентима који се баве информационим технологијама. Циљ предавања је да се повећа информисаност о значају и важности предузетничке иницијативе у области ИТ, да се унапреде капацитети локалне ИТ заједнице и да ширењем идеје о технолошком предузетништву и стартап култури покрену иновативни и успешни предузетнички подухвати у читавој Србији.

 

NTP1

 

У поздравном обраћању в. д. директорка Научно технолошког парка др Данијела Милошевић, ванр. проф. ФТН  је рекла:

  • Благовремено презентовање тачних информација и могућности које пружа технолошко предузетништво  биће драгоцено  младим  људима који размишљају да се упусте  у „предузетничке воде“ и тако своје идеје преточе у реалан бизнис. Желим да потсетим да је ИТ сектор један од најбрже растућих сектора у Србији са двоцифреним годишњим растом. Извоз програмерских услуга бележи стални раст и упркос економској кризи  у периоду од 2007. године до 2012. године повећан је готово три пута, а  вредност извоза софтвера из Србије у прошлој години премашила је 200 милиона евра.

 

NTP2

Поред Чачка предавања у оквиру „Старт ИТ каравана“ биће одржана на факултетима у Београду, Новом Саду и Нишу. Тим предавача су чинили: Владимир Тркуља, представник Стартап заједнице у Србији, Иван Ковачевић из Стартап Академије, Вук Николић из „TruckTrack-а“ и Срђан Атанасијевић, извршни директор ComTrade Solution Engineering.

  • Имајући у виду да се на Факултету техничких наука у Чачку образују будући, дипломирани инжењери електротехнике и рачунарства, инжењери информационих технологија,  професори технике и информатике захваљујем тиму „Старт ит“ програма који су поред Београда, Новог Сада и Ниша, препознали да је према високообразовном потенцијалу младих људи Чачак важно место на мапи Србије. – рекла је др Данијела Милошевић

и додала да су информатичке услуге посталe су један од  извозних адута Србије и да је данашњи догађај од изузетне важности за остваривање једног од циљева Научно технолошког парка Чачак, а то је  образовање за потребе области иновативног предузетништва и покретање стартап центра.

NTP3