Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Посета професора ФТН Техничком универзитету Ростов на Дону

25. 05. 2016

У периоду од 16. до 21. маја 2016. године, професор нашег факултета доцент др Владимир Младеновић боравио је у граду Шахтију на истраживачком институту „Digital signal processing and computer vision“, део Техничког универзитета Ростов на Дону у Руској федерацији, где је почетком фебруара ове године изабран за члана научног одбора (http://mm-dsp.com/en/scientific-boards-members.html).

 

Посета је организована поводом конференције „Cognitive methods of analysis of heterogeneous data“, (http://www.donstu.ru/news/nauka/uchenye-obsudili-temu-tsifrovoy-obrabotki-izobrazheniy-i-signalov), где је учествовао у радном телу конференције као члан научног одбора (http://dspconf.ru/index.php/ru/organizatory) и где је одржао предавање на тему: “Computer Algebra System and Symbolic Processing - Knowledge Programming”. Проф. Младеновић је договорио даљу сарадњу са институтом у оквиру научних истраживања и прецизирао планове на заједничком учешћу на разним пројектима како у Руској Федерацији, тако и у Европској унији, Србији и фондовима БРИКС-а.

 

Mladenovic