Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студијски боравак асистента ФТН на Универзитету у Верони

21. 12. 2018

У периоду од 10. до 15. децембра 2018. године др Весна Ружичић, асистент Факултета техничких наука у Чачку била је на студијском боравку на Универзитету у Верони, Италија. Домаћин ове посете био је Prof. Carlo Combi, редовни професор Универзитета у Верони (Department of Computer Science).

Током боравка присуствовала је часовима (теоријским и лабораторијским) из предмета Information systems (Master’s degree in Computer Science and Engineering), Healthcare Information systems (Master’s degree in Medical Bioniformatics) и из других предмета из области рачунарских наука (Bachelor's degree in Computer Science). Посећена предавања на Универзитету у Верони представљају део наставних активности у оквиру појединих предмета који се реализују на студијском програму Информационе технологије на нашем факултету.

Др Весна Ружичић, асистент имала је састанке и дискусије са професорима Универзитета (Prof. Carlo Combi, Prof. Barbara Oliboni, Prof. Elisa Quintarelli, Prof. Pietro Sala, Prof. Rosalba Giugno). Такође имала је радне састанке и са студентима докторских студија (Matteo Mantovani, Sara Migliorini, Francesca Zerbato). На свим састанцима представљене су најновије истраживачке активности из области Information systems, Healthcare Informaticsи Bioinformatics.

Oрганизационим аспектима током боравка координирала је Prof. Barbara Oliboni,  доцент Универзитета у Верони (Department of Computer Science).

Овом приликом асистент др Весна Ружичић успоставила је сарадњу са професорима Универзитета у Верони за будућа заједничка истраживања.