Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН одржано предавање на тему: "Искуства из привреде у пројектовању помоћу рачунара у електроенергетици"

18. 01. 2019

На Факултету техничких наука у Чачку у среду, 16. јануара 2019 године у Плавој сали рачунског центра одржано је предавање на тему: "Искуства из привреде у пројектовању помоћу рачунара у електроенергетици". Предавање је реализовао стручњак из привреде, Никола Марковић, дипл. ел.инж.,  запослен у чачанској Компанији „Електроват“ д.о.о. Некадашњи студент ФТН Никола Марковић  у години када је дипломирао био је проглашен за најбољег студента ФТН у тој генерацији. 

Предавање је првенствено било намењено студентима који прате курс: „Пројектовање помоћу рачунара у електроенергетици“. Презентовано је неколико практичних пројеката, као и њихов ток реализације и улога рачунара у пројектовању у енергетици са акцентом на AutoCAD и EPLAN.

Поред искуства у пројектовању у електроенергетици помоћу рачунара, Марковић је завршио предавање конструктивном дискусијом са студентима, који су упућивали питања из те области.