Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Признање школе из Горњег Милановца за ФТН

17. 05. 2019

На свечаности поводом дана Техничке школе,,Јован Жујовић“ у Горњем Милановцу Факултету техничких наука у Чачку додељено је признање у знак захвалности за дугогодишњу успешну сарадњу. Директор школе Бојан Вељовић уручио је признање декану ФТН проф. др Данијели Милошевић. Изразивши захвалност у име ФТН, декан Милошевић је рекла да је велики број ученика Техничке школе из Горњег Милановца студираи и студира на ФТН, а неки од њих данас су професори на факултету, међу којима је и др Бранко Копривица који је такође присуствовао свечаности.

 

-Очекујемо да сарадња буде још успешнија, а у циљу још квалитетнијег образовања што  је основна мисија и школе и Факултета, део практичне наставе за ђаке Техничке школе у Горњем Милановцу биће у наредном периоду реализован у лабораторијама ФТН. – изјавила је декан Данијела Милошевић.

Свечаност у Горњем Милановцу била је прилика да у оквиру сада већ традиционалне акције ФТН-а која се огледа у донирању уређаја за школске кабинете, декан Милошевић и продекан за наставу др Милан Плазинић, ванр. проф. уручили су уређај за демонстрацију закона о одржању енергије.

Техничка школа образује ученике у више подручја рада: машинство и обрада метала, електротехника, хемија, графичарство и неметалии школа се налази у систему дуалног образовања. Планом уписа за школску 2019/20. годину предвиђено је формирање четири одељења и то: техничар мехатронике, електротехничар рачунара, техничар штампе, а на трогодишњем образовању аутомеханичар и бравар.

,,Живимо у времену убрзаног технолошког развоја у коме су потребна занимања техничке струке“, закључио је директор школе Бојан Вељовић.