Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Менаџери ФТН знањем одбранили титулу најбољих

28. 05. 2019

На недавно одржаној Економијади и Менаџеријади у Будви, студенти Факултета техничких наука још једном су показали да се и у знању и спорту налазе у рангу најбољих факултета у региону, што је био повод да декан проф. др Данијела Милошевић са колегама продеканима приреди пријем учесницима овог такмичења и у име колектива и студената ФТН упути честитке за постигнуте резултате како у знању тако и у спорту.

 И ове године тим ФТН освојио је прво место у најтежој дисциплини – Квизу знања, а показали су и одлично знање на такмичењу из енглеског језика где су освојили друго место, као и у дебати, где су освојили треће место.

Ништа мање успешни нису били и у спорту, где су освојили друго место у шаху и треће место у женској одбојци. О значају резултата најбоље говори податак да је на овогодишњем такмичењу студената учествовало 20 економских и техничких факултета из свих бивших југословенских република. Посебан понос и задовољство изразили су др Неда Николић, доц., асистент Владан Пауновић и наставник енглеског језика Весна Ковачевић који су припремали такмичарске тимове.

Утисци студената, учесника „Менаџеријаде“:

— У квизу знања такмичили смо се из области економије и менаџмента али и део који нама није тако близак, а то су финансије. Успели смо да и ове године освојимо прво место у конкуренцији 20 факултета из свих земаља окружења. Поред такмичења, оно што посебно памтимо је дружење, упознали смо нове пријатеље и сјајно се провели — каже Марија Ковачевић, студент треће године ФТН на студијском програму Инжењерски менаџмент.

— Велика ми је част што сам представљала факултет у квизу знања и ове године. Спремали смо се неколико месеци за такмичење, уз помоћ наставника. Са једне стране било нам је лако јер смо спремали исти садржај као и прошле године, док смо са друге стране имали психолошки притисак да одбранимо прво место. — рекла нам је Ивана Гудурић, студент треће године такође Инжењерског менаџмента.

— Моја мотивација за такмичење је била награда коју смо освојили прошле године у квизу знања. Посебно сам поносна на наше знање у односу на студенте са других факултета. Препоручујем студентима да упишу мој студијски програм, јер као што видите, овде се стичу одлична знања — каже Бојана Бабић.

Наташа Шарчевић, Милица Влашковић и Јелена Попадић освојиле су треће место у дебати, иако студирају технику и информатику и информационе технологије.

— Конкуренција је била јака, али уз припрему, напоран рад и труд професора који су нам помагали у претходном периоду, успеле смо да се спремимо и да освојимо треће место. Имали смо три теме: Владимир Путин жали због анексије Крима, приватизација државних предузећа и прекршајно гоњење малолетника. Иако се трудим да пратим друштвена догађања ипак смо имали припрему уз помоћ професора, а додатне информације проналазили смо на интернету — објашњава Наташа Шарчевић.

— За мене је ово једно ново искуство јер сам студент прве године. Задовољна сам што сам добила шансу да учествујем у дебати. Трудили смо се да се што боље припремимо иако ова област није везана за наш факултет и области које ми студирамо — каже Јелена Попадић.

Асистент Владан Пауновић био је члан координационог тима факултета за припреме студената у областима квиз знања, бизнис презентације и такмичења у дебати.

— Изузетно сам поносам на наше студенте који су наш град и факултет представили у одличном светлу. Што се тиче саме припреме за такмичарске дисциплине, студенти се кроз различите предмете припремају за такмичење, али смо организовали додатне припреме већ почетком летњег семестра — рекао је Пауновић.

Декан ФТН проф. др Данијела Милошевић поручила је студентима да су освајањем пехара доказали да су равноправни са свим осталим факултетима и тимовима на свим пољима, и знања и спорта, обећавши да ће факултет наградити студенте и професоре за овај успех.

На овогодишњој Економијади и Менаџеријади у Будви учествовало је укупно 70 студената ФТН-а.

Тим из енглеског језика чинили су Дарко и Марко Радуловић и Давид Јовићевић.

— Такмичење се састоји из два дела. Први део је тест који се састоји из шест делова и потребно је да се оствари најмање 60 процената како би се пласирали на други део такмичења. На другом делу, где смо долазили већ спремљени, представљали смо своје презентације и одговарали на питања — рекао је Дарко Радуловић.

— Наша презентација је била унапред спремљена, а представљали смо свој производ који се звао минт фреш, течност за лепши задах. Оцењивало се наше знање енглеског језика и како говоримо. Били смо други али се надамо да ћемо следеће године доћи до првог места — најављује Марко Радуловић.

— Поносни смо на резултат узимајући у обзир број такмичара. Имали смо додатне часове, вежбали смо текстове и презентацију. Носим одличне утиске из Будве. То је нешто што ће се памтити цео живот — каже Давид Јовићевић.