Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представници ФТН учествовали у Интернационалној недељи у Португалу

28. 05. 2019

У оквиру Еразмус+ програма мобилности наставника и студената Универзитета у Крагујевцу, на Универзитету Михно у Браги (Португал) у оквиру Интернационалне недеље, од 12. до 18. маја 2019. године боравили су виши библиотекар Ксенија Лајшић и др Марко Росић, доц.

Интернационалној недељи на Универзитету Михно присуствовало је више од 50 представника Универзитета широм света из Русије, Грузије, Шпаније, Немачке, Финске, Шведске , Данске, Литваније, Чешке, Пољске, Румуније, Јерменије, Турске, Израела, Алжира, Либана, Камбоџе, Канаде, Чилеа, Индонезије, Марока, Туниса, Лаоа, Вијетнама, Јапана, Кореје, Малезије, и других држава.

Током посете реализована су предавања на тему интернационалне сарадње између Универзитета као и у вези различитих сервиса намењених образовању и раду са студентима. У оквиру Универзитета Михно организоване су посете различитим факултетима, бројним лабораторијама и библиотекама.

Поред богате размене културолошког искуства, током посете успостављени су контакти са представницима канцеларија за интернационалну сарадњу великог броја гостујућих Универзитета и разматране су могућности о потенцијалним облицима сарадње.