Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН почео 52. Међународни конгрес наставника есперантиста

15. 07. 2019

Свечаним отварањем, на Факултету техничких наука у Чачку у Чачку данас је почео 52. Међународни конгрес наставника есперантиста, скуп на коме се окупило око 60 учесника  учесника из 22 државе са три континента који ће у оквиру планираних активности боравити у Чачку до 20. јула.

Свечаност је почела химном есперантиста у извођењу музичког ансамбла „Лира“ из Чачка, а затим су уследила поздравна обраћања. Најпре се обратила председница удружења Mireille Grosjean, која је у Чачак дошла из Швајцарске. У име Града Чачка обратио се помоћник градоначелника Владан Милић и у име домаћина скупа- Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Данијела Милошевић. Говорили  су Stefan MacGill из Велике Британије и мр Радојића Петровић, члан Председништва ILEI и председник Месног организационог одбора Конгреса и организатор оваквог скупа који се први пут одржава у Србији.  Како протокол есперантиста налаже, сви учесници су се представили и упутили поруку скупу, а звук гонга председнице ILEI, Mireille Grosjean, означио је и званичан почетак рада есперантиста.

У организацији ФТН у Чачку у четвртак, 18. и у петак, 19. јула биће одржана међународна конференција „Учење у виртуелним заједницама“.