Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Свечани пријем 45. генерације студената ФТН

1. 10. 2019

На Факултету техничких наука (ФТН) у Чачку, приређен је свечани пријем за 45. генерацију студената, а интонирањем химне Gaudeamus igitur означен јепочетак школске  2019/2020. године. Свечаности су, поред 265 студената прве године,присуствовали и представници Универзитета у Крагујевцу, Града Чачка, Студентског центра, високообразовних установа, Научно технолошког парка као и представници предузећа у којима су запослени дипломци Факултета техничких наука. 

У поздравном обраћању декан проф. др Данијела Милошевић изразила је задовољство због избора Факултета техничких наука  као места где ће стицати знање, наводећи да факултет стално унапређује студијске програме, квалитет образовања, сарадњу са привредом и могућности мобилности студената.

https://www.youtube.com/watch?v=bWIuZQSyk7I

У име Универзитета у Крагујевцу добродошлицу студентима пожелели су проректор проф. др Живадин Мицић и студент проректор Сандра Миљаковић.

Председница Студентског парламента Милица Влашковић је млађим колегема објаснила улогу Студентског парламента говорећи о њиховим правима, обавезама и могућностима за сарадњу.

О предностима услуга Студентског центра у оквиру кога послује студентски дом и студентски ресторан говорила је помоћница директора Касија Вукајловић.

Истичући  важност високообразованих кадрова  који се школују на Факултету техничких наука и могућностима за њихово запошљавање, заменица градоначелника Милица Дачић је навела да ФТН заузима веома важно место у привредном животу Града Чачка јер ствара кадровски потенцијал потребан чачанским предузећима.

На овогодишњој свечаности младима су поздравили представници установа и предузећа у којима су радно ангажовани дипломци ФТН, а многи од њих су на руководећим позицијама: Мирко Пешић, директор Научно технолошког парка, представник Компаније „Електроват“ Никола Марковић, представница Компаније „Звезда Хелиос“ из Горњег Милановца Тања Чукановић и представник Канцеларије у Чачку Компаније „Comtrade“.

Након свечаног дела, студенти су имали састанак са наставницима и сарадницима са којима ће у наредном периоду сарађивати, а након тога почели су и први часови у овој школској години.