Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН суорганизатор конференције из области заштите животне средине

4. 12. 2019

Српска асоцијација за рушење, деконтаминацију и рециклажу уз подршку EDA(Европском комисијом за рециклажу, деконтаминацију и рушење) и суоорганизацију Факултета техничких наука у Чачку, организовала је конференцију у петак, 29. новембра 2019. године у Београду.  Ово је трећа међународна конференција на којој су учествовали представници академске заједнице, министарстава, локалних самоуправа, привреде и удружења, а циљ је био  да се успостави веза између образовних институција, привреде и јавних институција како би се резултати и решења до којих се долази у науци реализовали у пракси.

Др Неда Николић, доцент на Катедри за индустријски менаџмент изложила је нова решења у вези  грађевинског отпада и његове употребе као нове сировине и најавила иновативна пројектна решења на којима се ради на Факултету техничких наука у Чачку. Иначе, мултидисциплинарни тим кога чине инжењери архитектуре, грађевине и менаџмента ангажовани су на проналажењу решења да се грађевински отпад уврсти у индустријски дизајн.

На овогодишњој конференцији у сарадњи са Европском комисијом за рециклажу, деконтаминацију и рушење одлучено је да наредне године у Београду Србија буде домаћин  представницима свих држава Европе на конференцији на којој ће улогу суорганизатора имати чачански Факултет техничких наука.