Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН обележена школска слава

29. 01. 2020

У присуству свештеникаЧачанске цркве Ивана Пауновића, представника градског руководства, представника студената, чланова колектива, некадашњих домаћина славе и гостију, сечењем славског колача и освећењем славског жита на Факултету техничких наука традиционално је обележена  школска слава Свети Сава. Домаћин славе био је др Милан Весковић.

Освећењу славског колача претходилаje Светосавска химна у извођењу Катарине Дисић, студенткиње Факултета техничких наука у Чачку.

Уз честитке члановима колектива и студентима ФТН, свештеник Пауновић је рекао да је  очување светосавског духа у српском народу, пут вере, наде, правде, поштења и међусобног поштовања,  које су, како је навео, у осврту на животни пут  Растка Немањића, осликале просветитељски живот Светог Саве, ствараоца темеља образовања у Србији.

У име руководства присутнима се обратио продекан за наставу ФТН у Чачку проф. др Небојша Митровић осврнувши се на традицију обележавања школске славе на факултету као и на актуелне активности усмерене на научноистраживачки рад:

-Школску славу увек реализујемо у сарадњи са студентима, Студенстким парламентом, пословним партерима из привреде и академске заједнице. Слава се, рекао је, обележава радно, додајући да су у току припреме за акредитовање нових студијских програма.

—Сваке године факултет има велики број активности, и ових дана је у току припрема за акредитацију нових 12 студијских програма. Ова година је донела нове облике функционисања у науци и у току је уговарање нових пројектних циклуса са Министарством просвете и науке у вези реализације 26 научних пројеката на факултету — најавио је продекан Митровић.

На ФТН школска слава се обележава од 1995. године, а следеће године домаћин ће бити наставник енглеског језика Весна Ковачевић.