Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Чачанским привредницима представљен „cloud“ сервис

13. 02. 2020

У оквиру пројекта "SMEs Digital" на коме је партнер и Факултет техничких наука у Чачку,  у Стартaп центру НТП, 10. фебруара реализована је радионица под називом "Улога cloud сервиса у дигиталној трансформацији ", коју је водио гостујући предавач Štěpán Kaiser, представник чешке Компаније "Revolgy". Представљајући дугогодишње искуство у унапређењу пословних процеса путем cloud bussines модела, Kaiser је објаснио да је главна улога "облака" у организацији, уређењу и праћењу радних система који поседују велику количину података.

"Оно што cloud сервиси пословања сигурно гарантују то су модерна инфраструктура, пружање оперативне и брзе подршке, али и континуитет пословања", рекао је Kaiser и додао да фирме треба да се баве самим производом и процесом продајe а да остали део посла препусте cloud системима за подршку пословању. Štěpán је истакао да свако предузеће има специфичан и различит пут дигиталног развоја у складу са својим пословним моделом и потребама.

Радионици присуствовао је и Милован Јанићијевић, представник Компаније "Металац" а.д. из Горњег Милановца, који је присутнима укратко представио процес дигитализације радних процеса у „Металцу“ о којима ће  кроз примере добре праксе и студије случаја успешних компанија бити речи на радионици планираној у другој половини фебруара.