Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Знања и искуства професорке са Универзитета у Брајтону за чачанске студенте

13. 02. 2020

У оквиру пословно- техничке сарадње успостављене између Универзитета у Брајтону и Универзитета у Крагујевцу, проф. др Јелена Тимотијевић  недавно је одржала часове енглеског језика намењене студентима на различитим студијским програмима на Факултету техничких наука у Чачку и чачанској Високој школи техничких струковних студија као и деветочасовни курс намењен  професорима и асистентима.

С обзиром на присуство све више иностраних компанија у Србији, у раду са студентима представљене су језичке вештине које ће им користити приликом разговора за запошљавање и комуникације са потенцијалним послодавцем. Према запажању професорке Тимотијевић, велики број студената располаже добрим знањем енглеског језика, због чега је предложила да се са њима додатно ради како би се њихово добро знање још више унапредило.

Тежиште рада са професорима и асистентима било је на писању истраживачких радова и њиховом презентовању што ће се наставити и у наредном периоду. Такође, у сарадњи на наставницима енглеског језика, професорка Јелена Тимотијевић ће колегама у чачанским високообразовним установама  представити наставне методе које се стално усавршавају и подложне су променама.

Студенти и наставници изразили су задовољство предавањима  и пренетим искуством које ће, како су рекли, бити драгоцено у њиховом будућем раду.

Наредна радна посета проф. др Јелене Тимотијевић планирана је у априлу 2020. године када ће студентима говорити на тему различитости живота студената у Србији и Великој Британији као и о уметности и култури у Великој Британији. Један од циљева је приближавање студентима у Чачку најновијих трендова и промена у језику нарочито у начину изражавања. Једна од планираних тема за предстојећи сусрет, а у складу са интересовањем и жељом студената ФТН, је да сазнају нешто више о иступању Уједињеног краљевства из Европске уније.

Да подсетимо, др Јелена Тимотијевић је рођена у Чачку, где је завршила основну школу и три разреда Гимназије. Школовање је наставила у Енглеској, где живи и ради на Универзитету у Брајтону.