Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН уписана 46. генерација студената

15. 07. 2020

У оквиру првог уписног рока, индекс  Факултета техничких наука у Чачку у 2020. години стекло је 236 кандидата који су полагали пријемни испит за упис на неки од програма основних академских студије.

Највише кандидата 129, уписало је студије Информационих технологија, Електротехничко и рачунарско инжењерство 49, Мехатронику 23, Инжењерски менаџмент 21 и Предузетнички менаџмент њих 14.  Од укупног броја уписаних закључује се да је више од 85 одсто, сада већ студената прве године, одабрало Факултет техничких наука у Чачку као прву жељу, а као предности, поред добре опремљености, наводе посвећеност наставника и асистената који са студентима раде у малим групама. Према наводима бруцоша за чачански ФТН су се определили на основу искуства својих рођака и познаника који су студирали на ФТН.

-          Посебно се радујемо када  видимо да  су на упис дошли кандидати у пратњи родитеља који су високо образовање стекли на Факултету техничких наука. Ове године обележава се 45 година постојања  Факултета и ово је 46. генерација уписаних студената. – каже продекан за наставу др Милан Плазинић. 

Овогодишњи упис, пријемни испит, пријављивање на конкурс и припремна настава због актуелне епидемиолошке ситуације одвијали су се у складу са препорученим мерама предострожности, а већина предуписних и административних активности била је електронским путем. Због сигурности кандидата и запослених пријемни испит је реализован у два термина. Физичко присуство било је потребно и приликом уписа  и преузимања индекса, што је такође, уз  мере заштите организовано по данима у одређеним  терминима.

Датуми за конкурисање за слободна места и друге појединости  у оквиру другог уписног рока биће доступни у секцији УПИС 2020.