Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН почела школска година за студенте академских и струковних студија

28. 09. 2020

 

На Факултету техничких наука (ФТН) у Чачку, почела је школска година за студенте академских и струковних студија.

Студенти прве године студија, уз поштовање епидемиолошких мера, похађаће наставу уобичајено у згради факултета, док ће студенти виших година имати online наставу.

Декан ФТН проф. др Данијела Милошевић, продекани, руководиоци студијских програма и председник Студентског парламента ФТН посетили су прве часове на сваком студијском програму и упутили речи добродошлице 46. генерацији студената академских и 61. генерацији студената струковних студија, јер је ове године из објективних разлога изостала традиционална свечаност пријема бруцоша.

У поздравном обраћању декан проф. др Данијела Милошевић изразила је задовољство због избора Факултета техничких наука  као места где ће студенти стицати знање, наводећи да факултет стално унапређује студијске програме, квалитет образовања, сарадњу са привредом и могућности мобилности студената.

Председник Студентског парламента Урош Глишић говорио је млађим колегама о улози Студентског парламентаи најавио могућност сарадње бруцоша са старијим колегама који ће им као студенти „ментори“ бити подршка у решавању студентских дилема и тако олакшти полазак на факултет.

Уз жеље за срећан почетак студија, заједничка порука студентима прве године академских и струковних студија је да за њих почиње вероватно најлепши период у животу.