Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН одржане секције New Materials in Electrical and Electronic Engineering / Нови материјали конференција 7th IcETRAN 2020 / 64. ЕТРАН 2020

8. 10. 2020

Друштво за ЕТРАН је ради смањења ризика од ширења пандемије KОВИД 19 ове године организовало дислоциране конференције IcETRAN/ЕТРАН 2020 у четири града: Београду, Нишу, Новом Саду и Чачку. Конференције су одржане 28. и 29. септембра у Институту Михајло Пупин, Савезу инжењера и техничара, Електронском факултету у Нишу, Факултету техничких наука у Новом Саду и Факултету техничких наука у Чачку, а две секције су реализоване ON-LINE.

Програм конференција 7thIcETRAN2020 /64. ЕТРАН 2020 на којима су наставници и сарадници ФТН Чачак презентовали десетак научних радова је на линку https://www.etran.rs/2020/Book_of_Abstracts_ETRAN-IcETRAN_2020.pdf .

У уторак 29. септембра на нашем Факултету су организоване секције New Materials in Electrical and Electronic Engineering /Нови материјали , током којих су презентовани научни резултати настали путем међународне сарадње двадесетак истраживача из области науке о материјалима из Србије са R&D лабораторијама из САД, Аустрије и Румуније. Рад секције је поздравила декан Данијела Милошевић истакавши изузетну традицију Друштва за ЕТРАН и доприносе ФТН Чачак организовању ових научних скупова.

Свакако највише пажње је привукло пленарно предавање “Raman Spectra of the Materials Based on Mechanically Activated Alkaline Earth Metal Titanates” које је одржала Вера Павловић са Машинског факултета у Београду уз коауторство истраживача из Северне Каролине САД и ИТН САНУ.

Активне дискусије су имали сви презентовани радови и то гостујућих истраживача са Електронског факултета у Нишу - Катедра за микроелектронику, Института техничких наука САНУ Београд и домаћина из Здружене лабораторије за савремене материјале САНУ-Одсек за аморфне системе ФТН Чачак .