Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Академски и струковни инжењери ФТН Чачак не чекају посао

11. 12. 2020

 

Најбољи дипломци ФТН из учионице у пословни свет

 

 

Најуспешнији дипломци Факултета техничких наука у Чачку који су дипломирали у школској 2019/2020. години, добили су запослења у својим струкама одмах по завршетку студија. Да су дипломирани и струковни инжењери веома тражени на тржишту рада потврђују потребе привреде и интересовање послодаваца за запошљавањем ових кадрова одмах по стицању високог образовања. Иако је у години два јубилеја, шест деценија високог и 45 година академског образовања на чачанском ФТН, због пандемијских околности одложена свечаност додељивања награда и промоција дипломираних студената, проглашени су најуспешнији дипломци.

 

 

 

 


Студент генерације је Михаило Кнежевић, дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства који је већ  запослен у компанији Vtool и уписао је мастер студије на ФТН. У току студија Електротехничког и рачунарског инжењерства, модул Рачунарско инжењерство Михаило Кнежевић  је остварио просечну оцену 9,76 и носилац  je награде из Фонда „Проф. др Миливоје Урошевић“ која се традиционално додељује најбољем у генерацији.

-Веома сам задовољан стеченим знањем које ми је омогућило да одмах почнем да радим. Уписао сам мастер студије и надам се да ћу бити подједнако успешан као на основним студијама- рекао је Кнежевић.

Кнежевићевог ментора на дипломском раду др Уроша Пешовића, доц. није изненадила али га је обрадовала информација да је Михаило студент генерације:

-Од почетка студија био је самосталан у раду и веома заинтересован за решавање комплексних иновативних задатака.  Михаило Кнежевић оправдава титулу најуспешнијег и сматрам да ће изградити веоома успешну каријеру- рекао је др Пешовић.


Своју професионалну каријеру Стефан Шошић почео је у Компанији TRASER Software Gmbh  пре него што је стекао стручно звање дипломирани инжењер информационих технологија. Стефан је ангажован на позицији програмера и сарадник је на Факултету техничких наука. У свом CV-ју убележио је значајна постигнућа о чему каже: - почео сам најпре да волонтирам од 2012. године, учествовао сам  на студентским такмичењима и у неколико  пројеката, што ми је омогућило да заснујем радни однос 2017. године- наводи Шошић коме у референцама стоји да је као студент објавио неколико стручних и научних радова.  Просечна оцена 9,56 у току студија  Информационих технологија модул Софтверски инжењеринг квалификовала га је за најбољег дипломца на том студијском програму.  


Као резултат сарадње Факултета са фирмом  Vorwerk у Чачку и препорукама професора Факултета, дипломирани инжењер менаџмента Александар Стиковић од јуна ове године почео је да  ради на пословима контроле квалитета. Александар је у протеклој школској години најуспешнији дипломац на студијском програму Инжењерски менаџмент.


Студентску учионицу Весна Бујић, сада мастер професор технике и информатике, заменила је учионицом у једној београдској основној школи. Одмах после одбране мастер рада на интегрисаним академским студијама Технике и информатике, Весна се због запослења преселила из Чачка у Београд где ради као наставник информатике. Весна Бујић је била најуспешнија на петогодишњем студијском програму Техника и информатика.


Награда „Александар Аврамовић“ додељује се најбољем студенту на студијском програму Електротехничко и рачунарско инжењерство, модул: Електроенергетски системи. Због идентичне просечне оцене у току студија 8,72 награда ће бити додељена дипломираним инжењерима електротехнике и рачунарства Стефану Чубоновић и Милошу Милошевићу.


Стефан ускоро почиње да ради на Факултету, a Милош je одлучио да не заснива радни однос док не заврши мастер студије иако је имао могућност да се запосли. 


Као и дипломци академских студија, запослења по завршенoм школовању  добили су и најуспешнији  дипломци основних струковних студија.  Међу струковним инжењерима са најбољом просечном оценом у генерацији је Нада Димитријевић, струковни инжењер менаџмента која ради на пословима контроле квалитета у фирми „Белом“ у Узићима код Пожеге. Нада каже да јој је у току студија стицање практичних знања у Компанији „Слобода“ омогућило да са великим самопоуздањем приступи  обављању сложених и одговорних послова. 


Струковни инжењер Павле Вучетић, најуспешнији на студијама Машинства и инжењерске информатике у Чачку одлучио се да професионалну каријеру оствари у родној  Црној Гори где је почео да ради у струци.


Радну каријеру у фирми Eldisy Serbia почео је и  Марко Дубачкић најуспешнији дипломац  на струковним студијама Електротехнике и рачунарства, модул Електроника и рачунарство.

У осврту на резултате постигнуте у протеклој школској години декан ФТН проф. др Данијела Милошевић изразила је задовољство због постигнућа дипломираних студената и академских и струковних студија, додајући да изузетно добра сарадња Факултета са привредом даје одличне резултате.

-   Стално унапређивање сарадње са привредом је од посебне важности.  Као високообразовна установа у договору са привредницима следимо потребе тржишта рада а све у циљу да што квалитетније образујемо инжењере који могу да одговоре на савремене захтеве привреде- навела је декан Милошевић.

Најуспешнијим студентима основних академских и струковних студија награде ће бити уручене на  свечаности која ће бити приређена на пролеће.