Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН-у Чачку међу четири школе у Србији за ИT преквалификацију

27. 12. 2020

 

 

Факултет техничких наука у Чачку је једна од четири ИТ школе у Србији коме су у оквиру трећег циклуса Програма преквалификације за ИТ поверена два програма: Java и Java Script. Online програми преквалификације које ће у 2021. години реализовати чачански ФТН обухватиће 40 запослених лица, а могућност за овај вид образовања имају кандидати са подручја читаве Србије који после другог круга селекције испуне потребне  критеријуме. ИТ програми на ФТН, у складуса захтевима организатора,  садрже по 250 часова стручне обуке из области  Java и Java Script, 20 часова „меких вештина“ и 120 часова праксе.

Пројекат преквалификације организује Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП). Поред Факултета техничких наука у Чачку, на нивоу читаве Србије ИТ програме за укупно 220 нових јуниор програмера из категорије запослених лица, реализоваће Електротехнички факултет- Београд, Београдски институт за технологију и ИКТ кластер Војводина.

У складу са потребама тржишта рада у Србији уочено је да је сваке године потребно око седам хиљада ново квалификованих ИТ радника како би били достигнути извозни циљеви. Економски параметри указују да је ИТ сектор један од највећих нето извозника у Србији и сваке године бележи стопу раста од преко 20%, са јаким потенцијалом за наставак  тог тренда, што је један од кључних разлога за инвестирање у ИТ образовање како формално тако и неформално.


https://itobuke.rs/drugi-krug-selekcije-kandidata-za-it-prekvalifikacije-za-zaposlene-2020-2021/