Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представници руске компаније посетили ФТН

19. 08. 2021

 
На Факултету техничких наука, у петак 13. августа 2021. године, боравили су у радној посети представници софтверске Компаније „1C“ из Москве. Сарадња руске компаније и чачанског Факултета успостављена је по препоруци фирме Dokus, иначе партнера компаније "1C", чија је главна област деловања софтверски развој пословних апликација у 1C окружењу. Платформа 1C ЕРП  користи се за сложену аутоматизацију производних, трговинских и услужних предузећа, производа за финансијско управљање у великим и малим предузећима, рачуноводство, обрачун зарада и управљање кадровима, рачуноводство у буџетским установама, као и друга индустријска и специјализована решења развијена у 1C окружењу.
 
Факултету техничких наука  донирано је 60 лиценци за инсталацију платформе која ће се користити у настави. Такође, биће организоване и  сертификоване обуке за студенате и наставнике, што ће бити својеврсна предност у стицању додатних знања. Корист за студенте који буду стекли сертификат "1C" огледаће се у бржем и лакшем запошљавању на боље плаћеним позицијама. 
 
Програм обука почеће од ове школске године.