Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Професор ФТН - члан тима за израду међународног документа

22. 12. 2021

Као стални члан радне групе EVSB-PME (European Valuation Standards Board for Plant, Machinery and Equipment) др Марко Поповић, ванредни професор Факултета техничких наука у Чачку боравио је у Бриселу где је одржано неколико радних састанака а у вези израде ЕУ стандарда из области процене вредности постројења, машина и опреме.

 

Према речима професора Поповића, осим рада на самом документу Стандарда, на састанцима је анализирана зелена агенда и ЕУ закон о климатским променама и утицај који ће наведена стратегија имати на постројења, машине и опрему.

 

Завршетак и објављивање ЕУ стандарда у целини очекује се у другој половини 2022.године, а поред дискусије о досадашњим активностима на изради документа чланови радне групе коју чине инжењери из седам европских земаља и Америке, договорили су термин и план предстојећих активности. Као представник Србије, за рад у овој међународној радној групи др Марка Поповића је делегирало Национално удружења проценитеља Србије.