Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Највећа заинтересованост за Факултет техничких наука у Чачку до сад

14. 03. 2022

На Факултету техничких наука у Чачку 12. марта почела је бесплатна припремна настава за пријемни испит и трајаће до почетка јуна, након чега ће бити одржана симулација пријемног испита у виду  пробног пријемног испита. Може се рећи да је ово већ традиција на ФТН-у, јер се бесплатна припрeмена настава одржава од 2008. године. И ове године, настава ће се одржавати на даљину, што будућим бруцошима широм Србијe и региона, који нису у могућности да присуствују, олакшава припрему пријемног испита. Матуранти су препознали квалитет образовања које нуди ФТН Чачак, у прилог томе говори  да се за припремну наставу  пријавило  преко 300 ученика, што је највећи број кандидата од када се организује припремна настава. А заинтересовани средњошколци, који се до сада нису пријавили,  још увек имају ту могућност.   

 

 

Ученици имају могућности бесплатне припремне наставе за све предмете предвиђене за полагање пријемног испита. Припремни часови одржаваће се сваке суботе. Након сваког часа ученици ће добити материјал са наставе и на тај начин ће моћи да провере оно што су научили на часу. Захваљујући техничким ресурсима и великом ангажовању професора и асистената ФТН-а садржај наставе је у потпуности прилагођен овом начину учења и очекује се да ће се полазници остварити добре резултате, као и њихове колеге претходних година. 

 

 

Факултет техничких наука Чачак Универзитета у Крагујевцу ове године уписује у прву годину студенте на шест акредитованих студијских програма академских студија и шест акредитованих студијских програма струковних студија. Укупан број студената који је предвиђен за 2022/23 академску годину је више од 600, од чега око 470 буџетских места. Студенти имају могућност смештаја у Студентском дому у Чачку и исхране у студентском ресторану. 
 
Заинтересовани за припремну наставу могу се пријавити на сајту Факултета техничких наука, путем линка: http://www.ftn.kg.ac.rs/upis , додатне информације могу добити путем мејла info@ftn.kg.ac.rs  или  Вибера, број телефона 0600 88 55 70.